Skip til hoved indholdet

Det kreative bålkøkken

Der sættes fokus på vild mad, bæredygtighed, madmod og kulinariske oplevelser, når vi sammen går på jagt efter spiselige planter og frugter, som kan tilberedes over bål. Vi planlægger og tilbereder små retter og børnene er med hele vejen. Undervejs får I kendskab til den danske spiselige natur og får inspiration til at lave anderledes og lækker bålmad.

Praktiske oplysninger

  • Aktiviteten foregår på Køge Naturskole eller på Bramhøjgaard
  • Målgruppen er børn i alderen 3-6 år og kan gennemføres i april-oktober.
  • Aktiviteten varer cirka 3 timer
  • Alle aktiviteter er gratis for dagtilbud i Køge Kommune

Eksempel på dagens program

9.30 - Vi mødes på Køge Naturskole, hilser på hinanden og snakker om dagens program. Vi tager en snak om hvilken slags mad børnene kan lide at spise og hvad de synes er lækkert ved netop deres livret.

9.45 - Vi går på jagt efter lækre råvare i naturen. Det er både planter og frugterne som børnene kender, men også nye og ukendte urter duftes og smages. Vi indsamler den vilde mad fra naturen og snakker undervejs om sikkerhed og sanseindtryk.

10.00 - Vi får overblik over råvarerne og jeg supplere som regel en smule med nogle grundingredienser. Børnene er med til at planlægge vores udsøgte måltid, ud fra deres ønsker og livretter. Alle går i gang med de mange små processer og alt bliver lavet fra bunden og i fællesskab. Undervejs dækkes der bord og der gøres klar til det store festmåltid.

11.30 - Vi spiser og smager og sætter undervejs ord på vores egne og fælles smagsoplevelser.

12.00 - Oprydning og tak for i dag.

Book aktiviteten

Køge Naturskole

Åshøjvej 35

4600 Køge

Telefon: 20412789
nynne.refsgaard@koege.dk

Nyttige links